אנשים המתמודדים עם נכות נפשית נתקלים בקשיים רבים במהלך השתלבותם בקהילה אשר יוצרים פעמים רבות מצבים של בידוד חברתי ומצוקה. ההשתייכות לקהילת הקלאבהאוס נועדה לאפשר להם שייכות לקהילה, הפגת הבדידות ואף לשפר את יכולתם להתמודד עם סביבתם תוך תרגול מיומנויות חיים, מיומנויות תעסוקתיות וחברתיות, העצמת רשת הקשרים החברתיים והתעסוקתיים ויצירת גישה לפעילויות פנאי.
הקלאבהאוס מהווה קהילה שיקומית, תעסוקתית וחברתית, לאנשים אשר מתמודדים עם נכות נפשית, בגילאי 18 ומעלה, אשר זכאים לשירותי סל שיקום על פי חוק שיקום נכי נפש בקהילה (סל שיקום ניתן לתושב ישראל מגיל 18 ומעלה אשר הוכרו לו לפחות 40% נכות רפואית על רקע נפשי בהתאם לתקנות הביטוח הלאומי.)
ההשתייכות לקהילת הקלאבהאוס נועדה להשפיע על שינויים בסביבת האדם לשפר את יכולתו להתמודד עם סביבתו תוך תרגול מיומנויות חיים, מיומנויות תעסוקתיות וחברתיות העצמת רשת הקשרים החברתיים והתעסוקתיים וגישה לפעילויות פנאי. הפעילות בתוך הקלאבהאוס מכשירה את האדם לעבודה בשוק החופשי, מגבירה את המוטיבציה לעבוד, מקנה מיומנויות תעסוקתיות, מעלה את ערכו העצמי ומעניקה לו ביטחון ואמון ביכולותיו. העבודה מורכבת מיחידות תעסוקה שיקומיות (Units) המדמות עבודה בשוק החופשי לקראת יציאה להשתלבות תעסוקתית בקהילה. הקלאבהאוס מעניק לחברים סביבה תומכת ומאתגרת, המאפשרת לפתח מיומנויות תעסוקה, להרגיש תחושת שייכות ותכלית, ומקדמת את הבריאות הנפשית.
העמותה הקימה ומפעילה בסיוע סל שיקום של משרד הבריאות שלושה קלאבהאוסים בארץ: טבריה עפולה וירושלים וכיום ישנם כ- 400 חברים רשומים בשלושת הקלאבהאוסים.